«

»

Za’atar zalm met krieltjes en groente

Za’atar zalm met krieltjes en groente

Binnen 30 minuten heb je een lekkere ovenmaaltijd op tafel met zalm.

Ingrediënten voor 2 personen
250 gram zalmfilet
200 gram krielaardappeltjes met schil
1 broccoli
6 snoeptomaatjes
3 teentjes knoflook
1 citroen
olijfolie
za’atar
koriander
peper
zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de aardappels in stukken en de broccoli in roosjes.
Kook deze 6 minuten in water met een snufje zout.
Verwijder het vel van de zalm en snij deze in 2 stukken.
Bestrooi de zalm met peper, zout, za’atar, snufje koriander, 1 teentjes geperste knoflook en besprenkel met een beetje olijfolie en wrijf het goed in.
Giet de aardappels en broccoli af en doe deze in een ovenschaal.
Voeg gehalveerde trostomaatjes toe.
Bestrooi dit met peper, zout, za’atar, snufje koriander, 2 teentjes geperste knoflook en besprenkel met olijfolie en meng alles door elkaar.
Leg de zalm in de ovenschaal tussen de groente en aardappels.
Bereid het 15 minuten in de oven.
Doe de grillstand aan en bereid nog 5 minuten.
Serveer en eet smakelijk!
Za’atar zalm met krieltjes en groente