Snert waarin de pollepel rechtop blijft staan!
Ingrediënten
750 gram procureur
1 rookworst
2 pakken spliterwten
1 ui
1 kleine knolselderij
1 grote winterpeen
1 grote prei
bosje peterselie
2 kippenbouillonblokjes
4,5 liter water
Bereiding
Breng het water aan de kook.
Voeg de kippenbouillonblokjes, een gesnipperd uitje en het vlees aan toe en breng opnieuw aan de kook.
Laat het nu 3 uur zachtjes koken.
Haal het vlees eruit en laat het afkoelen.
Snij de knolselderij en winterwortel in blokjes.
Spoel de spliterwten af in een zeef onder de kraan.
Voeg de knolselderij, winterwortel en spliterwten toe aan de bouillon.
Laat het een uur zachtjes koken en roer af en toe door.

Snij het vlees in stukjes en verwijder eventueel vet.
Voeg dit toe aan de soep als deze is gaan binden.
Voeg eventueel water toe als de soep te dik wordt.
Snij de prei in ringen en de peterselie fijn en voeg deze toe.
Voeg de hele rookworst toe aan de soep.
Laat de soep nog 20 minuten op een laag vuurtje staan.
Haal de rookworst eruit, snij deze in plakjes en roer deze door de erwtensoep.
Smakelijk eten!
Tip
De erwtensoep is de volgende dag nog lekkerder!