«

»

Snert (erwtensoep)

Snert
Snert waarin de pollepel rechtop blijft staan!

Ingrediƫnten
1 kilo procureur
2 rookworsten
2 pakken spliterwten
1 ui
1 knolselderij
1 winterpeen
1 prei
bosje peterselie
2 kippenbouillonblokjes
4 liter water

Bereiding
Breng 4 liter water aan de kook.
Voeg hier 2 kippenbouillonblokjes, een gesnipperd uitje en het vlees aan toe en breng opnieuw aan de kook.
Laat het nu 3 uur zachtjes koken.
Haal het vlees eruit en laat het afkoelen.
Snij de knolselderij en winterwortel in blokjes.
Spoel de spliterwten af in een zeef onder de kraan.
Voeg de knolselderij, winterwortel en spliterwten toe aan de bouillon.
Laat het een uur zachtjes koken en roer af en toe door.
Snij het vlees in stukjes en verwijder eventueel vet.
Voeg dit toe aan de soep als deze is gaan binden.
Voeg eventueel water toe als de soep te dik wordt.
Snij de prei in ringen en de peterselie fijn en voeg deze samen met de hele rookworsten toe aan de soep.
Laat de soep nog 20 minuten op een laag vuurtje staan.
Haal de rookworsten eruit, snij deze in plakjes en roer deze door de erwtensoep.

Smakelijk eten!

Snert

Tip
De erwtensoep is de volgende dag nog lekkerder.