«

»

Chili con carne

Chili con carne uit de slowcooker

Deze chili con carne was zo lekker dat we er een 2e portie van hebben gehad. Zodra het begint te zakken, kom je er pas achter hoe machtig het is!

Ingrediënten voor 4 porties:
300 gram gehakt
225 gram kidneybonen uit blik
225 gram bruine bonen uit blik
1 ui
2 teentjes knoflook
400 gram tomaten in blokjes
300 gram tomatensaus
50 ml. water
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gerookte paprika
1/2 theelepel chili
1/2 theelepel gemalen koriander
zwarte peper
zout
1/2 eetlepel olijfolie
ingrediënten voor toppings en/of bijgerecht

Bereiding:
Snipper de uien en knoflook fijn.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de uien in 3 minuten glazig en voeg dan nog 1 minuut de knoflook toe.
Doe de ui en knoflook in een slowcooker van 3,5 liter.
Bak nu het gehakt rul in de koekenpan en doe het in de slowcooker.
Doe de overige ingrediënten, behalve de kidneybonen en bruine bonen, in de slowcooker.
Roer alles goed door elkaar.
Bereid 6 uur in de slowcooker op low.

Chili con carne uit de slowcooker

Laat de kidneybonen en bruine bonen uitlekken in een vergiet en spoel deze af onder kraan en voeg ze toe aan de slowcooker.
Roer alles goed door elkaar.
Bereid 1 uur op low.

Chili con carne uit de slowcooker

Serveer de chili con carne met onderstaande toppings en/of bijgerechten.

Smakelijk eten!

Serveer met één of meerdere toppings:
geraspte smeltkaas, zoals cheddar of geschikt voor pizza
zure room
bosui, in ringen gesneden

Smaakt ook lekker met:
gebakken roodbruine aardappelen
tortillachips

Chili con carne uit de slowcooker