«

»

Zalm kokos curry

Zalm kokos curry

Deze curry met zalm en kokosmelk is een eenpansgerecht en zeer gemakkelijk te maken.

Voor 4 personen

Ingrediënten
Voor de kruidenpasta:
1 eetlepel mosterdzaad
2 teentjes knoflook
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel milde paprikapoeder
1/2 theelepel pittige paprikapoeder
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel gemalen komijn
2 eetlepels garam masala
olie
Voor de curry:
350 gram linguine
700 milliliter water
400 ml kokosmelk
2 groente bouillonblokjes
2 teentjes knoflook
1 ui
8 mini oranje en rode paprika
15 snoeptomaatjes
400 gram zalm
1 eetlepel koolzaadolie
een bosje peterselie
een bosje koriander
1 eetlepel suiker

Bereiding
Snij de ui in reepjes, de paprika in ringen, de knoflook en tomaten in plakjes en de peterselie en koriander fijn.
Maak de kruidenpasta, door een scheutje olie te verwarmen in een pan.
Voeg de mosterdzaadjes toe wanneer de olie heet is, doe de deksel op de pan, wacht tot ze beginnen te ploppen en zet dan het vuur laag.
Wacht tot het ploppen klaar is, voeg de rest van de kruiden toe en bak deze ongeveer 5 minuten.
Maak nu de curry door de ingrediënten toe te voegen aan de kruidenpasta.
Plaats de deksel op de pan, zet het vuur hoger en breng de curry aan de kook.
Laat de curry 15 minuten langzaam doorkoken, onder af en toe roeren, totdat de linguine al dente of gaar is.

Smakelijk eten!

Zalm kokos curry