«

»

Spaghetti met tomatensaus

Spaghetti met tomatensaus

Deze simpele tomatensaus smaakt heerlijk met spaghetti en met wat creativiteit gebruik je het als basis voor diverse andere gerechten!

Ingrediƫnten:

100 gram spaghetti per persoon
500 gram rundergehakt (geen magere)
2 blikken tomatenblokjes
2 grote blikken tomatenpuree
2 uien
4 teentjes knoflook
5 gram Italiaanse kruiden
peper
zout
olijfolie
Grana Padano

Bereiding:

De saus kan bereid worden in een braadpan of je bakt alles even aan en bereid het verder in de slowcooker. Maak extra veel, zodat je wat in kan vriezen, zo heb je altijd wat bij de hand.

Snipper de ui en knoflook fijn.

Verwarm wat olijfolie in de pan en bak het gehakt een beetje rul met wat peper en zout.

Voeg de ui en knoflook toe en bak dit even mee.

Voeg de tomatenpuree toe en roer alles goed door en bak het een minuut of 2 mee.

Voeg de tomatenblokjes en de Italiaanse kruiden toe en roer alles goed door.

Spaghetti met tomatensaus

Doe de saus in de slowcooker en bereid deze 8 uur op low of bereid het verder in de pan met deksel een uurtje of 2 of 3 op een laag vuur.

Als de saus bijna klaar is bereid je de spaghetti volgens de verpakking.

Verdeel wat saus naar smaak door de pasta en serveerd de spaghetti op een mooi bord en bestrooi met wat Grana Padano.

Eet smakelijk!

Spaghetti met tomatensaus

Tip:

Deze tomatensaus is ideaal te gebruiken als basissaud. Met bachamelsaus of groente en wat andere kruiden maak je bijvoorbeeld lasagne of een wraptaart uit de oven! Dus maak wat extra en vries het in. Dan heb je altijd wat bij de hand.

Spaghetti met tomatensaus