«

Mie goreng ayam (woknoedels met kip en groente)

Mie goreng (gebakken) ayam (kip) maak je heel simpel door kip, groente en mie te wokken met woksaus.

Ingrediënten:

200 gram noedels (bijvoorbeeld wok noodles,rijst noodles, mihoen, udon of ramen)

diverse soorten groente die je in de koelkast hebt, zoals paprika, bosui, Chinese kool, sugarsnaps, wortel

200 gram kippendij of kipfilet

maïzena mengsel:
8 eetlepels maïzena
2 theelepels paprika poeder
zout
peper

voor de woksaus:
4 eetlepels sesam olie
4 eetlepels zoete soja saus (manis)
1 eetlepel sriracha saus
1 eerlepel vis saus
2 eetlepels maïzena
2 teentjes knoflook
zout
peper

garneringen (optioneel):
gebakken uitjes
bosui

olie

Bereiding:

Snij de groente fijn in reepjes of blokjes.

Snij de kip in blokjes.

Meng de ingrediënten van het maïzena mengsel door elkaar.

Snipper de knoflook fijn en meng dit met de overige ingrediënten van de woksaus.

Kook de noodles volgens de verpakking en spoel deze af onder koud water.

Haal de kip door het maïzenamengsel, klop het overtollige maïzena eraf en wok de kip in een beetje olie bruin op medium vuur.

Giet de woksaus over de kip, voeg de groente toe en wok het ongeveer 2 minuten (groente mag iets krokant zijn).

Voeg de noodles toe, roer alles goed door en verwarm het 2 minuten.

Serveer de mie in een mooie kom.

Bestrooi het eventueel met bosui of gebakken uitjes.

Smakelijk eten! ( Selamat makan!)