Binnen 30 minuten staat deze kip stroganoff al op tafel!
Ingrediƫnten voor 2 personen
350 gr kippendij
150 gr pasta
200 gr champignons
1 kleine ui
1 sjalotje
125 ml runderbouillon
75 gr zure room
1 el olijfolie
1 el (room)boter
1 el bloem
peper
zout
knoflookpoeder
bieslook
Bereiding
Snipper de ui en sjalot fijn, snij de champignons in plakjes en de kippendij in stukjes en zet de rest klaar.
Breng water aan de kook in een steelpan.
Kruid de kippendij met peper, zout en knoflookpoeder.
Doe de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kippendij bruin op middelhoog vuur.
Voeg de pasta en een snufje zout toe aan het kokende water en kook deze al dente.
Doe de kippendij in een schaaltje.
Doe nu de ui en sjalot in de koekenpan en bak deze een minuutje.
Voeg de champignons toe en bak deze bruin.
Verdeel de bloem over de pan en roer deze los met eerst de helft van het boullion en daarna de andere helft.
Voeg de zure room toe en roer deze goed door de rest en zet het vuur wat lager.
Voeg de kippendij toe en roer deze door de saus.
Zodra de kippendij warm is, is de stroganoff-saus klaar.
Giet de pasta af.
Verdeel de pasta en de stroganoff-saus over 2 borden en serveer met een beetje bieslook.
Eet smakelijk!
Tip
Maak beef stroganoff door de kippendij te vervangen door riblappen.