«

»

Kip stroganoff

Kip stroganoff

Binnen 30 minuten staat deze kip stroganoff al op tafel!

Ingrediƫnten voor 2 personen

350 gr kippendij
150 gr pasta
200 gr champignons
1 kleine ui
1 sjalotje
125 ml runderbouillon
75 gr zure room
1 el olijfolie
1 el (room)boter
1 el bloem
peper
zout
knoflookpoeder
bieslook

Bereiding

Snipper de ui en sjalot fijn, snij de champignons in plakjes en de kippendij in stukjes en zet de rest klaar.

Kip stroganoff

Breng water aan de kook in een steelpan.
Kruid de kippendij met peper, zout en knoflookpoeder.
Doe de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kippendij bruin op middelhoog vuur.

Kip stroganoff

Voeg de pasta en een snufje zout toe aan het kokende water en kook deze al dente.

Kip stroganoff

Doe de kippendij in een schaaltje.
Doe nu de ui en sjalot in de koekenpan en bak deze een minuutje.

Kip stroganoff

Voeg de champignons toe en bak deze bruin.

Kip stroganoff

Verdeel de bloem over de pan en roer deze los met eerst de helft van het boullion en daarna de andere helft.

Kip stroganoff

Voeg de zure room toe en roer deze goed door de rest en zet het vuur wat lager.

Kip stroganoff

Voeg de kippendij toe en roer deze door de saus.

Kip stroganoff

Zodra de kippendij warm is, is de stroganoff-saus klaar.

Kip stroganoff

Giet de pasta af.

Kip stroganoff

Verdeel de pasta en de stroganoff-saus over 2 borden en serveer met een beetje bieslook.

Kip stroganoff

Eet smakelijk!

Tip

Maak beef stroganoff door de kippendij te vervangen door riblappen.