«

»

Kip Siam

Kip Siam

Voor 2 personen

Ingrediënten

basmati rijst
150 gram kippendij
1 bouillonblokje
2 teentjes knoflook
200 gram champignons
2 bosui
1/2 Chinese kool
2 theelepels korianderpoeder
2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel maizena
handvol ongezouten cashewnoten
water
zonnebloemolie
peper
zout

Bereiding

Hak de knoflook fijn, de paddenstoelen door midden, de bosui in ringen en de kool in repen.
Snijd de kippendij in stukjes.
Verwarm wat zonnebloemolie in een wok en bak hierin de knoflook met het bouillonblokje.
Voeg daarna de kip toe en bak deze gaar en met een mooi bruin korstje.
Voeg daarna kool toe en bak deze mee zodat het gaat slinken.
Daarna kunnen de paddenstoelen en de bosui erbij en bak deze nog even kort mee.
Voeg de korianderpoeder en de ketjap toe, goed mengen en nog een minuut of 2 bakken.
Kook water voor de rijst in de waterkoker en doe deze samen met de rijst in een aparte pan.
Kook de rijst volgens de verpakking.
Giet er 350ml water bij in de wok en roer door.
Maak de maizena aan met 2 eetlepels water en roer dit tot een papje.
Giet beetje voor beetje de maizena erbij totdat de saus licht gebonden is.
Op het laatste moment gaan de cashewnoten erbij.
Giet de rijst af.
Serveer de Kip Siam samen met de rijst.