«

Javaanse bami met kippendij

Deze smakelijke Javaanse bami met kippendij heb je op tafel binnen 30 minuten.

Ingrediƫnten voor 4 personen

400 gram spaghetti
350 gram kippendij
1 ui
5 teentjes knoflook
5 takjes selderie
3 vierkante Maggiblokjes
2 theelepels gemberpoeder
1 eetlepel tomatenpuree
6 eetlepels ketjap manis
0,5 theelepel zwarte peper
0,5 theelepel vijfkruidenpoeder
0,5 eetlepel sambal oelek
1 x 1 centimeter trassi
olie

Voorbereiding

Snij de kippendij in blokjes.

Snij de ui, knoflook en selderie fijn.

Stamp de trassi fijn totdat het een poeder is.

Kook de spaghetti volgens de verpakking (beet)gaar, spoel deze af met koud water en laat het uitlekken.

Bereiding

Verwarm olie in een pan.

Fruit hierin de ui en knoflook op hoog vuur (continu omscheppen en niet bruin laten worden).

Voeg de kippendij toe en bak deze in ongeveer een minuut aan alle kanten bruin.

Voeg de selderie en tomatenpuree toe.

Roer alles goed door elkaar en bak het een paar minuten.

Voeg de ketjap, vijfkruidenpoeder, gemberpoeder, maggiblokjes, trassi, sambal en zwarte peper toe en roer alles goed door elkaar.

Bak het geheel een paar minuten.

Als de ketjap begint te bubbelen, kun je de spaghetti toevoegen, roer alles goed door elkaar en draai het vuur zachter.

De spaghetti is nu snel warm en je kan de borden opscheppen met de zelfgemaakt Javaanse bami met kippendij.

Smakelijk eten!

Tips

Javaanse bami wordt oorspronkelijk gemaakt met ketjap medja. Deze is dikker en zoeter dan ketjap manis.

Serveer eventueel met atjar of komkommer.