Door de aardappelen even te koken met baking soda en daarna te bakken in de oven met olijfolie, krijg je heerlijk krokante aardappelen, ofwel Crispy Roast Potatoes.
Ingrediënten
1 kilo vastkokende aardappelen
5 eetlepels olijfolie
2 theelepels tijm
2 tenen knoflook
0,5 theelepel (4 g) backing soda
zout
Bereiding
Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de voor op 230 °C.
Schil de aardappelen en snij ze door de helft, in kwarten, zesden, afhankelijk van de grootte.
Snij de knoflook en de tijm fijn.
Kook de aardappelen 10 minuten in een ruime pan met water, zout en backing soda.
Doe de olijfolie in een pan en bak hierin de knoflook en tijm krokant, maar laat het niet bruin worden.
Giet de aardappelen af, laat ze even uitdampen en schud ze daarna ruw op in de pan (door ze goed op te schudden wordt de buitenkant minder glad en worden ze knapperiger in de oven).
Giet de olijfolie door een zeef over de aardappelen en bewaar de opgevangen knoflook en tijm in een schaaltje.
Meng de aardappelen goed met de olijfolie.
Verdeel de aardappelen op een bakblik en zorg ervoor dat ze elkaar niet aanraken.
Draai na 30 minuten de aardappelen stuk voor stuk om en doe bak ze nogmaals 30 minuten totdat ze bruin zijn.
Haal de aardappelen uit de oven en doe ze in een mooie schaal en verdeel de krokante knoflook en tijm erover.
Direct serveren.
Smakelijk eten!